Tort cu inghetata de frisca - Retete Culinare

Tort cu inghetata de frisca


Pentru blat iti trebuie:
  • 100 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 50 g faina
  • 2 oua
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • miez de nuca
Pentru inghetata iti trebuie:
  • 4 linguri zahar tos
  • 4 oua
  • 1 1/2 lingura nes
  • 400 g frisca lichida
Pregatesti blatul asa:
  1. Tapetezi o tava rotunda cu unt si faina. incalzesti cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Freci untul cu zaharul pana cand amestecul devine pufos, apoi incorporezi galbenusurile.
  3. Cerni peste amestec faina, cacaoa, praful de copt si scortisoara.
  4. Bati albusurile spuma si le incorporezi in compozitia de galbenusuri.
  5. Amesteci bine si torni compozitia in tava.
  6. Dai la cuptor timp de 45 de minute.
  7. Intre timp prepari inghetata.
Pregatesti inghetata asa:
  1. Bati albusurile spuma si frisca.
  2. Freci galbenusurile cu zaharul pana ce acesta se topeste.
  3. Amesteci cele 3 compozitii cu ness-ul.
  4. Daca ness-ul e granulat, atunci trebuie dizolvat in lapte.
  5. Pui inghetata peste blat si o dai la congelator pentru 6 ore.
  6. Inainte de servire, caramelizezi miezul de nuca (pui 100 g zahar intr-o cratita si lasi sa se caramelizeze, dupa care pui miezul de nuca si amesteci).
  7. Ornezi tortul cu miezul de nuca astfel pregatit.
  8. Pofta buna!
Tort cu inghetata de frisca

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu inghetata de frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu inghetata de frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.