Tort colorat - Retete Culinare

Tort colorat


Pentru blat iti trebuie:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • un praf de sare
  • esenta de lamaie
Pentru sirop iti trebuie:
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta de lamaie
Pentru crema de capsuni iti trebuie:
  • 250 ml smantana dulce
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1/2 kg capsuni bine coapte
  • un plic de gelatina
Pentru crema de kiwi iti trebuie:
  • 250 ml smantana
  • 6 linguri zahar
  • 500 g fructe de kiwi coapte
  • un plic gelatina
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, mixezi albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul.
  2. Adaugi si esenta, galbenusurile amestecate bine si, la urma, faina.
  3. Coci blatul intr-o forma cu inel detasabil, in care pui hartie de copt, circa 30 minute la foc potrivit.
  4. Scoti blatul din forma, il lasi sa se raceasca, apoi il tai pe orizontala, in 3 discuri egale ca grosime.
  5. Prepari siropul, dand in cateva clocote apa cu zaharul, apoi, la sfarsit, adaugi esenta.
  6. Lasi siropul sa se raceasca.
  7. Prepari crema de capsuni mixand smantana cu zaharul pudra, cu gelatina hidratata in apa rece si topita la bain-marie.
  8. Capsunile, curatate si spalate, scurse bine de apa, le mixezi in blender apoi, piureul obtinut il torni in smantana indulcita.
  9. La fel procedezi si cu crema de kiwi.
  10. Montezi tortul in forma in care a fost copt.
  11. Intai asezi primul disc din blat, usor insiropat, apoi tomi crema de capsuni.
  12. Montezi cel de-al doilea disc de blat, il insi-ropezi usor, iar deasupra tomi crema de kiwi.
  13. Acoperi cu ultimul disc, il ungi cu un strat de gem de capsuni si decorezi cu felii de kiwi si jumatati de capsuni.
  14. Dai tortul la rece cel putin 3 ore, de preferat se lasa de seara pana a doua zi.
  15. Desfaci forma, treci tortul pe platou si, optional, il decorezi cu frisca.
  16. Pofta buna!
Tort colorat

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort colorat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort colorat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.