Placinta din foietaj cu mere - Retete Culinare

Placinta din foietaj cu mere


Iti trebuie:
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 8 mere cu coaja rosie
  • 2 lingurite scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 6 linguri zahar tos
Pregatesti asa:
  1. Speli merele, le tai pe jumatate si le scoti cotorul, apoi le tai felii subtiri (cu tot cu coaja).
  2. Feliile gata taiate le pui intr-un vas cu apa, cat sa le acopere, adaugi 3 linguri de zahar si zeama de lamaie pentru ca merele sa isi pastreze culoarea.
  3. Cand incep sa fiarba, scoti feliile de mar, apoi le asezi pe un servetel de hartie pentru a se usca.
  4. Intinzi pe masa infainata aluatul foitaj dezghetat anterior, la temperatura camerei, presari peste el cele 3 linguri de zahar tos ramase, apoi presari scortisoara si intinzi iar cu sucitorul, foarte usor, doar pentru ca zaharul si scortisoara sa se imprime putin in aluat.
  5. Tai aluatul pe lungime, in fasii late de 1 cm.
  6. Pe fiecare fasie, pui feliile de mere, usor suprapuse, cu coaja pe o singura parte (mereu in partea dreapta).
  7. Rulezi apoi cu grija banda de foitaj si asezi trandafirul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Trandafirii obtinuti, trebuie sa fie asezati cu coaja merelor in sus.
  9. Coci trandafirii la foc potrivit, in cuptorul incins anterior, timp de o ora, pana ce se rumenesc frumos.
  10. Cand sunt gata, ii lasi la racit, apoi ii pudrezi cu zahar praf.
  11. Pofta buna!
Placinta din foietaj cu mere


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta din foietaj cu mere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta din foietaj cu mere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.