Coltunasi mediteraneeni - Retete Culinare

Coltunasi mediteraneeni


Pentru coltunasi iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 5 oua
  • 4 linguri lapte
  • sare
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g piept de pui fara os
  • 1 ceapa
  • 400 g spanac fiert
  • 100 g cascaval
  • 100 g margarina
  • 1 ou
  • 10 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Cerni faina pe o planseta de lemn, pui ouale in mijlocul fainii, presari un praf de sare si framanti bine pana obtii un aluat suficient de tare.
  2. Daca aluatul este prea gros, il subtiezi cu 4 linguri de lapte.
  3. Intinzi aluatul intr-o foaie si o tai in patratele pe care le presari cu faina si le lasi deoparte.
  4. Dupa ce a fiert pieptul de pui, il toci cat mai marunt.
  5. Cureti ceapa, o speli si o toci marunt, apoi o calesti timp de 3 minute in margarina.
  6. Adaugi peste ceapa calita carnea de pui, spanacul fiert si tocat marunt si mai lasi totul la foc mic timp de 15 minute.
  7. Apoi il dai la racit.
  8. Intre timp, amesteci oul crud cu 50 g cascaval dat pe razatoarea mare si adaugi si carnea calita.
  9. Potrivesti gustul de sare si de piper si omogenizezi bine compozitia.
  10. Din aceasta compozitie pui in centrul fiecarui patrat de aluat cate o lingura de umplutura, apoi impaturesti coltunasii, unind doua colturi ale patratului si presand bine pe margini pentru a nu se desface.
  11. Pui coltunasii in apa clocotita in care ai pus putina sare si fierbi totul la foc mic timp de 10-15 minute.
  12. Dupa ce au fiert, ii scoti din apa cu o spumiera si ii lasi sa se scurga.
  13. Pui coltunasii intr-o tava unsa cu margarina ramasa si ii presari deasupra cu restul de cascaval dat pe razatoarea mica.
  14. Pui tava in cuptorul incins si coci coltunasii timp de 10-15 minute, la foc potrivit.
  15. Pofta buna!
Coltunasi mediteraneeni

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Coltunasi mediteraneeni "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Coltunasi mediteraneeni - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.