Prajitura cu nuci si glazura de cacao - Retete Culinare

Prajitura cu nuci si glazura de cacao


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 175 g unt
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 g zahar
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 lingurita sare
  • coaja rasa de lamaie
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 400 g marmelada
  • 500 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 esente de vanilie
Pentru glazura iti trebuie:
  • 100 g zahar
  • 50 g cacao
  • 50 ml
  • 30 g unt
Pregatesti aluatul asa:
  1. Intr-un castron, freci bine drojdia cu zaharul pana ajunge ca o crema, adaugi untul moale, ouale intregi, pe rand, amestecand dupa fiecare, pana se incorporeaza in unt, apoi adaugi smantana, coaja rasa de lamaie si faina, amestecand fara sa framanti prea mult.
  2. Apoi lasi 10-15 minute la dospit.
  3. Asezi aluatul gata dospit pe suprafata de lucru si il imparti in patru parti egale.
  4. Iei o parte din aluat, o intinzi bine cu sucitorul, apoi o asezi in tava unsa bine cu ulei.
Pregatesti umplutura asa:
  1. Amesteci nucile (date prin masina de tocat) cu zaharul, cu esentele de vanilie si cu zaharul vanilat.
  2. Ungi bine prima foaie asezata in tava, cu un strat grosut de marmelada, apoi cu un strat din amestecul de nuca si zahar.
  3. Procedezi la fel cu restul foilor, ultima foaie ramanand neunsa.
  4. Lasi prajitura timp de 30 de minute sa mai dospeasca, apoi o pui la copt in cuptorul bine incins.
  5. Dupa ce prajitura s-a copt, o lasi in tava pana se raceste bine, apoi o glasezi cu glazura de cacao preparata in prealabil.
  6. Dupa intarirea glazurii, portionezi prajitura si o servesti.
  7. Pofta buna!

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu nuci si glazura de cacao "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu nuci si glazura de cacao - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.