Tocanita de vitel cu ciuperci - Retete Culinare

Tocanita de vitel cu ciuperci


Pentru tocanita iti trebuie:
  • 700 g ceafa de vitel
  • 400 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe tocate
  • sare
  • piper
  • 2 linguri unt
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml supa de vita
  • 200 ml smantana
  • 1 lingura patrunjel tocat
Pentru garnitura iti trebuie:
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 4 felii bacon
  • nucsoara proaspat rasa
  • 4 linguri ulei
Pregatesti asa:
  1. Fierbi cartofii 20 de minute in apa cu sare.
  2. Ii scurgi, ii decojesti si ii lasi la racit 2 ore.
  3. Tai baconul cubulete.
  4. Cureti ciupercile si le tai felii.
  5. Incingi cuptorul.
  6. Prajesti baconul in 2 linguri ulei, pui ceapa tocata si o calesti pana devine translucida.
  7. Scoti amestecul din tigaie si-l lasi la scurs intr-o strecuratoare.
  8. Razi cartofii si ii adaugi peste amestecul din strecuratoare.
  9. Presari sare, piper si un praf de nucsoara.
  10. Incingi o lingura de ulei intr-o tigaie de teflon si adaugi 1/2 din compozitia de cartofi.
  11. Presezi cu spatula pentru a forma un fel de clatita.
  12. O lasi sa alunece pe capatul tigaii si o torni la loc pe partea cealalta.
  13. Pui o lingura de ulei si o rumenesti la foc mijlociu.
  14. Coci identic si a doua clatita.
  15. Tai carnea in fasii late de 1/2 cm.
  16. Le prajesti in 2 linguri ulei.
  17. Sarezi, piperezi, le scoti din tigaie si le pastrezi la cald ca si clatitele de cartofi.
  18. Pui untul in tigaie si-l topesti pana face spuma, adaugi ceapa si o calesti pana devine translucida.
  19. Pui feliile de ciuperci si le calesti.
  20. Torni vinul peste ciuperci si-l dai in fiert, amestecand.
  21. Lasi sa fiarba pana scade la jumatate.
  22. Torni supa si lasi sa scada la jumatate.
  23. Pui smantana si lasi sa fiarba.
  24. Daca se taie, o strecori, o bati cu telul si o reasezi in tigaie impreuna cu ciupercile.
  25. Pui feliile de carne in sos cu sosul pe care l-au lasat ele si incalzesti putin.
  26. Sarezi si piperezi.
  27. Tai clatitele de cartofi in 8 parti ca pentru tort.
  28. Le servesti alaturi de tocanita de ciuperci.
  29. Pofta buna!
	Tocanita de vitel cu ciuperci




PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tocanita de vitel cu ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tocanita de vitel cu ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.