Tort din piscoturi si branza - Retete Culinare

Tort din piscoturi si branza


Iti trebuie:
  • 2 pachete piscoturi
  • 1 kg branza de vaci cremoasa
  • 2-3 linguri de smantana
  • 300 g zahar
  • esenta de coniac (dupa gust)
  • 1 plic zahar vani lat
  • 200 g stafide
  • 300 g fructe de sezon
  • 2 cani de cafea pregatita mai slaba
  • 4 ciocolate cu lapte a cate 100 g fiecare
Pregatesti asa:
  1. Pentru crema de branza, iei un bol, nu prea mare, pui branza, smantana, zaharul, esenta, zaharul vanilat si le amesteci cu mixerul pana se face o crema nu prea moale.
  2. Pui stafidele la inmuiat in apa amestecata cu rom.
  3. Apoi, cureti capsunile de frunzulite si de codite si le tai feliute (pastrezi cateva feliute pentru decor).
  4. Faci cafeaua, apoi inmoi piscoturile, le asezi pe un platou.
  5. Torni jumatate din compozitia de branza, apoi presari jumatate din stafide (le storci de zeama), capsunile taiate feliute si 2 ciocolate topite la bain-marie (sau in cuptorul cu microunde).
  6. Repeti operatiunea, iar ca decor torni cele 2 ciocolate topite, cu lingurita (tip cerculete) si asezi feliile de capsuni in forma de floare.
  7. Pui platoul la frigider pentru 3-4 ore.
  8. Poti consuma tortul rece sau la temperatura camerei.
  9. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort din piscoturi si branza "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort din piscoturi si branza - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.