Tort cu frisca si piersici - Retete Culinare

Tort cu frisca si piersici


Pentru blat iti trebuie:
  • 150 g migdale prajite
  • 100 g zahar
  • 80 g faina
  • 30 g unt
  • 5 oua
  • 2 linguri praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 2 cutii compot piersici
  • 500 g frisca
  • 300 g gem de caise
  • 125 g zahar
  • 100 ml suc din compot
  • 125 g iaurt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 1 1/2 plic gelatina
Pregatesti blatul asa:
  1. Bati galbenusurile cu zaharul, amesteci cu untul topit si racit, migdalele marunjite, faina, praful de copt si albusurile batute spuma.
  2. Intr-o forma rotunda, unsa cu unt, pui la copt blatul de tort pentru 40 de minute, il rastorni si-l lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:
  1. Scurgi zeama de la compotul de piersici si tai fructele cuburi.
  2. Iaurtul il amesteci cu zaharul, sucul de la lamaie, gelatina topita in 100 ml zeama de compot (amesteci gelatina cu compotul si o incalzesti pe foc pentru a se topi).
  3. Adaugi bucatile de piersici si amesteci, apoi pui si frisca.
  4. Tai blatul in 2 foi, iar in acelasi vas in care ai copt blatul, asezi o folie transparenta, o umezesti si pui primul disc de blat.
  5. Pe urma rastorni crema, pui deasupra al doilea disc de blat, presezi si acoperi cu folia de plastic ramasa inafara vasului.
  6. Presezi bine si dai la frigider pentru 3 ore.
  7. Dupa ce scoti tortul de la frigider il rastorni pe un platou, il ungi cu gemul de caise si ornezi cu felii de piersici din a doua cutie de compot.
  8. Lasi tortul la frigider pana la servire.
  9. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu frisca si piersici "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Tort cu frisca si piersici" Tort cu frisca si piersici - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
margheryta Nota: Retete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota MaximaRetete de Torturi - Nota Maxima Fara nota
buna reteta ...mai vreau>000000000000000000000000




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.