Dobos cu doua creme - Retete Culinare

Dobos cu doua creme


Pentru foaia de dobos iti trebuie:
  • 4 oua
  • 4 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt.
Pentru crema 1 iti trebuie:
  • 5 galbenusuri
  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 g nuca macinata
  • 2 foi de napolitane.
Pentru crema 2 iti trebuie:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic capucino
  • 250 g unt.
Pentru glazura iti trebuie:
  • 50 g ciocolata menaj alba
  • 50 g ciocolata menaj neagra.
Pregatesti foaia dobos asa:
  1. Amesteci toate ingredientele, faci 2 foi si le coci separat, pe dosul unei tavi.
Pregatesti crema 1 asa:
  1. Cele 5 galbenusuri le fierbi impreuna cu 200 g zahar pe baie de aburi, pana se ingroasa.
  2. Separat, caramelizezi 300 g zahar, la care adaugi 250 g unt.
  3. Amesteci pana ce zaharul caramelizat se topeste, apoi adaugi nuca macinata.
  4. Acest amestec il adaugi la crema de galbenusuri racita.
  5. Cu aceasta crema umpli 2 foi de napolitane din comert.
Pregatesti crema 2 asa:
  1. Amesteci ouale, zaharul, cacaua, plicul de capucino si fierbi totul pe baie de aburi, pana se ingroasa.
  2. Cand s-a racit, pui untul.
  3. Pe un platou pui o foaie de dobos, jumatate din crema de capuccino, foile de napolitana umplute cu crema 1, cealalta jumatate din crema 2 si cea de-a doua foaie de dobos.
  4. Faci o glazura de ciocolata bicolora si imbraci prajitura cu ea.
  5. Lasi prajitura la rece pana a doua zi.
  6. Pofta buna!
Dobos cu doua creme


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dobos cu doua creme "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dobos cu doua creme - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.