Desert cu frisca si fructe - Retete Culinare

Desert cu frisca si fructe


Iti trebuie:
  • 500 g fructe: piersici, caise, zmeura, visine, cirese (fara samburi)
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 800 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 20 g gelatina
  • 1 baton vanilie
  • frunze verzi de menta si fructe pentru ornare
Pregatesti asa:
  1. Fierbi laptele cu batonul de vanilie despicat si taiat in bucatele, il lasi apoi ia racit si strecori compozitia cand e rece.
  2. Inmoi gelatina in apa rece.
  3. Cureti fructele de codite, frunze, samburi si le tai bucatele.
  4. Freci zaharul cu galbenusurile pana cand obtii o compozitie cremoasa, spumoasa, iar zaharul se dizolva.
  5. Torni laptele in aceasta compozitie si pui vasul la bain-marie, la foc potrivit.
  6. Inainte sa dea in clocot, adaugi gelatina inmuiata, amesteci bine compozitia si iei vasul de pe foc.
  7. Amesteci fructele cu frisca si cu compozitia cu lapte, dupa ce s-a racit.
  8. Torni amestecul intr-o forma de sticla si o tii la frigider timp de 3 - 4 ore, pana cand se intareste bine.
  9. Inainte de servire, scufunzi pentru o secunda vasul in apa calda si apoi rastorni budinca pe un platou.
  10. O ornezi cu frunze verzi de menta si cu fructe proaspete.
  11. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Desert cu frisca si fructe "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Desert cu frisca si fructe - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.