File de salau cu legume - Retete Culinare

File de salau cu legume


Iti trebuie:
  • 4 bucati de file de salau
  • 250 g de sfecla rosie
  • 30 g de hrean
  • 250 g de cartofi
  • 250 g de mazare
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 1 portocala
  • 5 g curry
  • unt
  • 100 g de zahar pentru caramelizare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 5 g nucsoara (pentru piureul de cartofi).
Pregatesti asa:
  1. Alegi patru bucati de file de salau mai late, pe fiecare le tai pe jumatate, le ungi cu zeama de lamaie, le sarezi si piperezi cu piper alb, dupa care le faci rulouri si le prinzi cu scobitori.
  2. Concomitent, intr-o tigaie, pui trei rondele de portocale foarte subtiri si le caramelizezi in zaharul din tigaie.
  3. Dupa ce se caramelizeaza, le scoti si le lasi in asteptare.
  4. Iei o tava, o ungi cu ulei de masline, pui hartie de copt si introduci cele trei rulouri, care si ele, la randul lor, trebuie unse cu ulei de masline.
  5. Lasi rulourile timp de 15 minute la 180 de grade, dupa care scoti rondelele de peste, in care vei adauga piureul de mazare si piureul de sfecla.
  6. Atat mazarea, cat si sfecla, le fierbi separat, scurgi apa de la mazare, sarezi si o sotezi in unt, apoi o treci prin sita, condimentezi corespunzator,  adaugi si un pic de curry si mixezi in blender.
  7. Sfecla, dupa ce a fost fiarta (se gaseste si prefiarta in supermarket), adaugi un pic de hrean, sarezi si o sotezi putin in tigaie in unt, amesteci  bine, iar pentru a fi mai fina, o mixezi in blender pentru a obtine o pasta mai consistenta.
  8. Piureul de cartofi il pregateste fiecare dupa propria reteta.
  9. Umpli rulourile cu cate un alt piure rezultat: sfecla, cartofi, mazare.
  10. Dai rulourile la cuptor pentru 20 de minute.
  11. Incerci rulourile inainte de a le scoate din cuptor.
  12. Pentru decor pui apa cu sare la fiert si introduci un morcov, iar in alta craticioara un dovlecel.
  13. Pe acesta il vei adauga mult mai tarziu, deoarece are alt timp de fierbere si o textura mult mai fina ca morcovul.
  14. Dupa ce sunt fierte legumele, le scoti din apa, le lasi sa se raceasca si le tai foarte subtire.
  15. Aranjezi covorasul din legume in farfurie, peste care adaugi pestele.
  16. Pofta buna!
File de salau cu legume

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : File de salau cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii File de salau cu legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.