Somon cu piure de legume - Retete Culinare

Somon cu piure de legume


Iti trebuie:
  • 2 bucati de file de somon
  • 70 g de pasta de masline
  • 20 g miez de dovleac
  • 6-8 file de ansoa
  • 100 g de morcovi
  • 100 g de cartofi
  • 100 g de spanac
  • 50 g de ardei rosu
  • 1 crevete
  • zahar
  • unt
  • ulei
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 1 catel de usturoi
  • wasabi
  • otet balsamic
  • susan negru
  • zeama de lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Iei fileurile de somon, le depilezi, le ungi cu zeama de lamaie si le piperezi.
  2. Intr-o tigaie, pui 1 cub de unt si adaugi ulei de masline, dupa ce untul s-a topit.
  3. Adaugi bucatile de peste si le lasi la foc timp de 5-7 minute, doar pe o parte, dupa care le scoti si le lasi in asteptare.
  4. Separat, pui la foc legumele (cartofii, morcovii, spanacul; poti adauga mai multe legume, dar vei folosi doar atat cat ai nevoie).
  5. Legumele se fierb in diferite recipiente.
  6. Intr-o tigaie fara ulei, care a fost in prealabil pusa pe foc, adaugi miezul de dovleac si il lasi sa se prajeasca putin.
  7. La fel procedezi si cu susanul negru; fiecare se prajeste separat, lei filaul de somon si adaugi pasta de masline, deasupra pui miezul de dovleac si peste acestea adaugi filaurile de ansoa.
  8. Figurile de somon nu trebuie sarate, deoarece atat pasta de masline, cat si fileurile de ansoa sunt sarate.
  9. Dupa aceea, dai preparatul la cuptor, la 180 de grade, timp de 15 minute.
  10. Separat, dupa ce s-au fiert legumele, pregatesti piureurile: cartofii ii pasezi bine, ii sarezi si adaugi putin unt si un praf de nucsoara.
  11. Pentru a fi mai fin piureul, poti trece legumele printr-o sita sau le pui in blender.
  12. La piureul de morcov, dupa ce morcovii au fost pasati, adaugi unt, putina sare si o lingurita de zahar.
  13. Apoi adaugi susanul negru prajit in prealabil.
  14. Piureul de spanac - daca spanacul este congelat - il pui in putina apa pentru a se dezgheta, dupa care se lasa la fiert.
  15. Cand este gata, il iei de pe foc, il scurgi de apa si il toci foarte fin, dupa care pui o tigaie pe foc in care adaugi un cubulet de unt si putin ulei de masline.
  16. Cand untul este aproape topit, adaugi catelul de usturoi pisat foarte fin si spanacul, condimentezi si sotezi in unt, dupa care iei de pe foc.
  17. Piureul de ardei rosu: ardeiul il coci, il cureti si il macini in robot.
  18. Trebuie sa rezulte o compozitie cat mai omogena, nu lichida.
  19. Toate piureurile vor avea o compozitie cremoasa, dar mai ferma.
  20. Dupa ce scoti pestele de la cuptor, decorezi cu piure de morcov si adaugi un sticks de cartof.
  21. Treci la aranjarea piureurilor: iei o forma de metal rotunda in care asezi, alternativ, un strat de piure de cartofi, un strat de piure de morcovi, un strat de spanac si un strat de piure de ardei rosu.
  22. Deasupra, adaugi crevetele care a fost si el tras in unt la tigaie.
  23. Decorezi cu picaturi de wasabi, cu picaturi de ardei rosu, cu otet balsamic si cu susan negru.
  24. Pofta buna!
Somon cu piure de legume

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Somon cu piure de legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Somon cu piure de legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.