Tort cu crema de branza si zmeura - Retete Culinare

Tort cu crema de branza si zmeura


Pentru blat iti trebuie:
  • 4 oua
  • 120 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 140 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
Pentru crema iti trebuie:
  • 8 foi de gelatina
  • 250 g zmeura
  • 150 gzahar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 250 g branza quark (sau branza de vaci obisnuita)
  • 300 ml smantana
Pentru ornat iti trebuie:
  • 300 ml smantana
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 50 gzahar
  • 400 g zmeura
  • 1 plic gelatina rosie
  • 1 lingura fistic tocat
Pregatesti asa:
  1. Tapetezi cu hartie o forma de tort.
  2. Bati impreuna ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o masa spumoasa.
  3. Presari faina si praful de copt, omogenizezi, torni in tava si coci circa 25-30 de minute.
  4. Scoti blatul cand e gata si-l lasi sa se raceasca.
  5. Apoi tai blatul pe orizontal in doua.
Pregatesti crema asa:
  1. Inmoi gelatina in apa rece.
  2. Zdrobesti zmeura, adaugi zaharul, sa fie ca un piure.
  3. Incalzesti zeama de lamaie si pui in ea gelatina, bine stoarsa de apa, iar dupa ce s-a topit, o torni peste piureul de zmeura.
  4. Adaugi apoi branza, smantana batuta bine si ungi cu aceasta crema una dintre foile blatului.
  5. Asezi deasupra cealalta foaie si dai la rece circa 3 ore.
  6. Pentru ornat, mixezi smantana cu 30 g zahar si cu praful de intaritor de frisca.
  7. Dupa ce ai obtinut frisca, ungi tortul cu crema alba, asezi deasupra zmeura si fixezi cu gelatina preparata dupa reteta de pe plic, adaugand restul de zahar ramas.
  8. Presari fisticul tocat si servesti tortul.
  9. Pofta buna!
Tort cu crema de branza si zmeura

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de branza si zmeura "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de branza si zmeura - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.