Prajitura cu cirese si bezea - Retete Culinare

Prajitura cu cirese si bezea


Pentru blat iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 150 g  margarina ( unt )
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar pudra
  • 1 praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 100 g zahar
  • 500 g cirese
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina
Pentru bezea iti trebuie:
  • 4 albusuri
  • 150 g zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu praful de copt, margarina moale, zaharul, esenta de vanilie si galbenusurile pana cand obtii un aluat omogen, elastic, pe care il dai la frigider pentru 30 de minute.
  2. Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
  3. Cureti ciresele de samburi, le amesteci cu 150 g de zahar si le lasi deoparte 30 de minute.
  4. Le pui apoi pe foc cat sa se topeasca bine zaharul, adaugi esenta de vanilie si gelatina.
  5. Lasi pe foc mic cat sa se topeasca gelatina si dai deoparte.
  6. Dupa ce s-a racit putin, intinzi compozitia de visine peste blatul copt.
  7. Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si zeama de lamaie si cu un pos o pui peste prajitura.
  8. O mai dai la cuptor pentru 10 minute, cat sa se rumeneasca bezeaua.
  9. Pofta buna!
Prajitura cu cirese si bezea

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu cirese si bezea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura cu cirese si bezea" Prajitura cu cirese si bezea - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
Maria Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota Maxima Fara nota
Excelenta, am facut-o acum 2-3 ani si nu mai gaseam reteta, multumesc din inima bucatarul.ro. Astazi o sa o prepar din nou. Numai de bine sa auzim.




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.