Cartofi fierti cu sos de smantana - Retete Culinare

Cartofi fierti cu sos de smantana


Iti trebuie:
  • 1 kg cartofi noi
  • 150 g somon afumat
  • 1 lingura capere
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lamaie
  • 1 lingura otet de vin rosu
  • ulei de masline
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura hrean ras
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Cureti cartofii de coaja si-i pui la fiert in apa cu sare pana intra usa scobitoarea in ei.
  2. Intre timp, pregatesti marinata pentru cartofi.
  3. Pui coaja rasa de la o lamaie intr-un castron, adaugi zeama de la o jumatate de lamaie, otetul de vin, caperele scurse de zeama, patru linguri de
  4. ulei de masline, sare si piper, dupa gust, si amesteci bine.
  5. Pui cartofii fierbinti si scursi de apa in marinata si amesteci usa pentru a-i acoperi.
  6. Ii lasi sa se raceasca in marinata, pentru a absorbi cat mai mult sos.
  7. Amestec hreanul ras cu smantana, cu doua linguri de zeama de lamaie, cu sare si piper, dupa gust.
  8. Poti pune hrean, dupa gust
  9. Toci mararul marunt (pastrezi doua crengute pentru decor) si-l adaugi peste cartofii raciti.
  10. Rupi somonul fasii mici si le aranjezi pe o farfurie.
  11. Asezi deasupra cartofii si torni sosul de smantana.
  12. Decorezi cu marar tocat si stropesti cu ule de masline.
  13. Pofta buna!
Cartofi fierti cu sos de smantana

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cartofi fierti cu sos de smantana "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Cartofi fierti cu sos de smantana - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.