Prajitura fina cu crema de cafea - Retete Culinare

Prajitura fina cu crema de cafea


Pentru blat iti trebuie:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
Pentru bezea iti trebuie:
  • 6 albusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 lingurita otet
Pentru sirop iti trebuie:
  • 250 ml apa
  • 12 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
  • Pentru crema iti trebuie:
  • 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 100 ml cafea
  • 2 linguri cacao
  • 200 g margarina ( unt )
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul si bati pana se topeste.
  2. Pui galbenusurile treptat si la final incorporezi faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
  3. Torni aluatul intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
  4. Il introduci in cuptorul preincalzit pentru 30 - 40 de minute.
  5. Pentru bezea, bati albusurile spuma tare cu zaharul si otetul.
  6. Cand blatul este copt pe jumatate, intinzi bezeaua si introduci din nou la cuptor pana cand bezeaua devine aurie.
  7. Il scoti din cuptor si-l lasi sa se raceasca.
  8. Pentru sirop, amesteci apa cu zaharul, cu esenta de rom si fierbi pana se ingroasa putin, dupa care-l lasi sa se raceasca.
  9. Pentru crema, amesteci toate ingredientele (mai putin margarina) si le pui pe baie de aburi pana se ingroasa, dupa care incorporezi margarina moale batuta spuma.
  10. Tai blatul in doua.
  11. Insiropezi partea simpla de blat, intinzi jumatate din crema, apoi asezi partea de blat cu bezeaua intoarsa invers, insiropezi si intinzi crema ramasa.
  12. O ornezi dupa preferinte.
  13. Pofta buna!


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura fina cu crema de cafea "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura fina cu crema de cafea - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.