Prajitura alba ca zapada - Retete Culinare

Prajitura alba ca zapada


Pentru foi iti trebuie:
  • 1 ou
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • faina cat cuprinde
Pentru crema iti trebuie:
  • 1250 ml lapte
  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 100 g amidon
  • 200 g margarina
  • 1 esenta de rom
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 30 g nuca de cocos
Pregatesti asa:
  1. Bati oul cu zaharul, adaugi laptele, uleiul, amoniacul stins cu putin lapte, zaharul vanilat si coaja de lamaie.
  2. Pui faina treptat si framanti un aluat putin mai tare, ca sa poti intinde foile.
  3. Aluatul rezultat il imparti in patru si intinzi patru foi, pe care le coci pe fundul tavii.
  4. Pentru crema, pui laptele la foc mic si bati ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
  5. Adaugi amidonul si amesteci foarte bine.
  6. Cand laptele a dat in fiert, il torni, putin cate putin, peste compozitia de oua.
  7. Il pui din nou la fiert, la foc mic, si amesteci continuu cu telul pana da in 2-3 clocote.
  8. Opresti focul si adaugi margarina, esenta de rom si amesteci bine.
  9. Dupa cateva minute, intinzi crema intre foi, iar deasupra ungi cu un strat foarte subtire de crema si presari nuca de cocos.
  10. Pofta buna!
Prajitura alba ca zapada

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura alba ca zapada "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Prajitura alba ca zapada" Prajitura alba ca zapada - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
flori Nota: Retete de Prajituri - Nota MaximaRetete de Prajituri - Nota MaximaRetete de PrajituriRetete de PrajituriRetete de Prajituri Fara nota
crema nu iese,prob trebuie si ceva faina...




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.