Pepene galben in otet - Retete Culinare

Pepene galben in otet


Iti trebuie:
  • 400 ml otet
  • 1 l apa
  • 2 pepeni galbeni
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 8 cuisoare intregi
  • un varf cutit de piper
  • 150 g zahar
Pregatesti asa:
  1. Amesteca otetul cu apa intr-o oala mare.
  2. Adaugi condimentele in amestecul de apa si otet.
  3. Lasi sa fiarba pana cand clocoteste.
  4. Micsorezi flacara si lasi sa fiarba incet, fara clocote timp de 5 minute.
  5. Stingi flacara si lasi circa o ora sa se odihneasca.
  6. Adaugi pepenele galben curatat de coaja si seminte si taiat cuburi.
  7. Adaugi zaharul si pui la fiert, amestecand pana se topeste zaharul.
  8. Micsorezi focul si lasi sa fiarba fara sa clocoteasca pe focul mai mic pana cand pepenele devine usor transparent.
  9. Pui pepenele in borcanul sterilizat lasand un loc liber de circa un deget pana la gura borcanului.
  10. Siropul il mai lasi sa dea cateve clocolo, apoi il versi cu grija in borcan peste pepene, pana se umple de tot borcanul.
  11. Inchizi borcanul cu un capac cu filet si il pui intr-o oala pe fundul careia ai asezat o bucata de hartie de bucatarie si lasi cam 10 minute sa se sterilizeze.
  12. Pofta buna!
Pepene galben in otet

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Pepene galben in otet "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Pepene galben in otet - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.