Vizitati Bucatarul.ro - http://www.bucatarul.ro - Articole, Sfaturi alaturi de cele mai interesante si apetisante Retete Culinare
Ketchup aromat
http://www.bucatarul.ro/retete-_4310_1_-Ketchup-aromat/Ketchup-aromat.html
Bucatarul.ro Logo
Prezentata de: Mocan Alida
Data 20/05/2012
 

Rosiile spalate si uscate, le dai prin aparatul special, pentru a separa semintele si pielitele de rosii, apoi sucul obtinut il fierbi pana se ingroasa si seaca zeama.In uleiul incins, calesti pe rand, ceapa...


Iti trebuie:
  • 6 kg rosii coapte
  • 4 linguri sare grunjoasa
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml otet
  • 10 foi dafin
  • busuioc
  • cimbru
  • piper
  • 1 l ulei
  • 1 kg ceapa
  • 2 kg gogosari
  • 1 telina.
Pregatesti asa:
  1. Rosiile spalate si uscate, le dai prin aparatul special, pentru a separa semintele si pielitele de rosii, apoi sucul obtinut il fierbi pana se ingroasa si seaca zeama.
  2. In uleiul incins, calesti pe rand, ceapa tocata, apoi telina rasa, ardeiul copt, curatat si dat prin masina de carne sau prin robot, pana se face o pasta.
  3. Adaugi condimentele (piperul, dafinul, cimbrul etc.) pe care le pui intr-un saculet din tifon, legat bine, asta pentru a nu se pierde prin masa de bulion.
  4. Fierberea legumelor prajite impreuna cu bulionul fiert dureaza aproximativ 1 1/2 ora, pana ajunge la o consistenta cremoasa si se depune uleiul pe marginea vasului de fiert.
  5. Dupa ce a fiert, pui ketchup-ul fierbinte in sticlute mici, spalate bine si uscate in prealabil la cuptor.
  6. Sticlutele le acoperi cu paturi si le lasi asa pana cand se racesc.
  7. Pofta buna!

Ketchup aromat