Dulceata aromata de gutui - Retete Culinare

Dulceata aromata de gutui


Iti trebuie:
  • 700 g gutui date pe razatoare
  • 1 kg zahar 1/2 l apa
  • zeama de la 1 lamaie.
Pregatesti asa:
  1. Gutuile, bine coapte, le speli, le stergi de apa si de puful de pe ele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea mare, numai pana la partea tare, care formeaza casa semintelor.
  2. Fructele oxideaza repede, de aceea trebuie spalate si maruntite in timp ce se leaga siropul, pe care il prepari din apa, zahar si zeama de lamaie.
  3. Pui gutuile rase imediat in siropul fierbinte, pentru ca acestea sa-si recapete culoarea.
  4. Lasi sa fiarba pana se leaga, la fel ca la celelalte sortimente de dulceata.
  5. Cand gutuia rasa are aspect lucios si pluteste in tot siropul, iei cratita de pe foc, altfel fructele se inrosesc.
  6. Pui dulceata in borcanele spalate bine si sterilizate si o pastrezi in paturi pana cand se raceste.
  7. Pofta buna!
Dulceata aromata de gutui

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Dulceata aromata de gutui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Dulceata aromata de gutui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.