Placintele cu afine - Retete Culinare

Placintele cu afine


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 6 linguri cu miere
  • 25 g unt
  • 50 g drojdie proaspata
  • 2 linguri apa calduta pentru drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri zahar pudra
  • 1 esenta de migdale
  • 300 g afine
Pentru uns si ornat iti trebuie:
  • 1 ou
  • 1 lingura cu smantana
  • 1/2 zahar pudra
  • 1 lingura smantana groasa
  • afine pentru decor
Pregatesti asa:
  1. Prepari o maia din drojdie, zahar, apa calduta si o lasi la crescut 15 minute.
  2. Separat, amesteci sarea, mierea, untul, laptele caldut si maiaua crescuta, apoi le framanti cu faina pana ce aluatul se desprinde de pe vas si maini (ca aluatul de paine).
  3. Pui aluatul pe masa si-l mai framanti inca 10 minute, adaugand foarte putina faina sau lapte, cat cere compozitia.
  4. Il lasi la crescut sub forma de minge, intr-un, bol acoperit, circa 1 ora.
  5. Intinzi o foaie de aluat, nu prea subtire, de forma dreptunghiulara si o ungi cu crema obtinuta din mascarpone frecat cu zahar si esenta de migdale, apoi presari afinele.
  6. Rulezi sub forma de rol (sul), tai segmente potrivite ca lungime si le asezi in picioare, intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt.
  7. Lasi la crescut 25-30 de minute.
  8. Ungi melcii cu un amestec obtinut din ou usor batut si amestecat cu 1 lingura de smantana.
  9. Dai la cuptorul preincalzit la 170 de grade, circa 25 de minute.
  10. Scoti melcii din tava, ii glazurezi cat sunt calzi, cu amestecul facut din zahar pudra, amestecat cu 1 lingura de smantana grasa si ornezi totul cu afine si apoi lasi la racit.
  11. Pofta buna!
Placintele cu afine

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placintele cu afine "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placintele cu afine - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.