Zacusca de vinete si capia - Retete Culinare

Zacusca de vinete si capia


Iti trebuie:
  • 1,5 l ulei
  • 7 kg vinete
  • 3 kg gogosari
  • 2 kg ardei capia
  • 1 kg ardei gras rosu
  • 2 kg ceapa
  • 1 borcan de 800 g de tomate
  • 3 capatani de usturoi.
Pregatesti asa:
  1. Vinetele, ardeii capia si ardeii grasi ii coci pe gratar, ii cureti de coaja si ii lasi la scurs pana a doua zi.
  2. Gogosarii ii tai fideluta si ii calesti in ulei 20 de minute.
  3. Apoi ii pui in sita la scurs.
  4. Ceapa curatata, o tai in patru si o fierbi 15 minute, iar apa o arunci (prefer ceapa fiarta celei calite, pentru ca este mai sanatoasa).
  5. Toate aceste ingrediente le dai prin masina de tocat si le fierbi la foc mic, impreuna cu uleiul, de la 2 la 3 ore, in functie de cat de coapte au fost legumele.
  6. Daca nu ai oala de aluminiu, va trebui sa amesteci destul de des, ca sa nu se prinda.
  7. Spre sfarsitul fierberii, adaugi pasta de tomate si usturoiul zdrobit.
  8. Zacusca este fiarta atunci cand uleiul se ridica deasupra, in momentul amestecarii.
  9. Pui zacusca in borcane si acestea in tava de la aragaz.
  10. Borcanele nu se umplu pana sus, pentru ca in momentul fierberii compozitia se scurge in tava.
  11. Lasi la cuptor 20 de minute, pui capacele si le acoperi cu paturi pana a doua zi.
  12. Pofta buna!
Zacusca de vinete si capia

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Zacusca de vinete si capia "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Zacusca de vinete si capia - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.