Checuri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata - Retete Culinare

Checuri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata


Pentru 2 checuri iti trebuie:
  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 400 g faina
  • 15 linguri de apa calduta
  • 10 linguri de ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao neagra
  • 1 esenta de vanilie
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 1/2 pachet unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 esenta vanilie
  • 1 galbenus
Pentru glazura iti trebuie:
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao neagra
  • 2-3 linguri apa fierbinte
  • 1 lingura ulei
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi albusurile de galbenusuri.
  2. Bati spuma albusurile si, cand acestea devin spuma tare, adaugi, pe rand, zaharul si esenta de vanilie.
  3. Pui apoi pe rand, galbenusurile, apa calduta si cele 10 linguri de ulei.
  4. Adaugi si faina si plicul de praf de copt si amesteci pana se omogenizeaza totul.
  5. Intre timp, incalzesti cuptorul la 180 de grade si pui hartie de copt in 2 tavi de chec de aceeasi masura.
  6. Jumatate din compozitie o pui intr-o tava si in cealalta jumatate adaugi cacao.
  7. Dupa ce amesteci bine compozitia cu cacao, o torni in cea de-a doua forma.
  8. Dai checurile la cuptor pentru 35-40 de minute.
  9. Nu deschide cuptorul in primele 15-20 de minute.
  10. Cand sunt gata, scoti formele din cuptor, apoi scoti checurile din forma si le lasi sa se raceasca.
Pregatesti crema asa:
  1. Cu ajutorul unui mixer sau al robotului de bucatarie, amesteci bine zaharul, zaharul vanilat si untul pana se spumeaza, apoi adaugi galbenusul si mixezi, iar la final adaugi esenta de vanilie.
  2. Dupa ce checurile s-au racit, le pui unul langa celalalt si tai la aceleasi dimensiuni felii destul de generoase.
  3. Asamblezi asa:
  4. Iei intai o felie din checul negru pe care o ungi cu crema si de ea lipesti o felie de chec alb si alternezi culorile pana la final.
  5. Dupa ce checul  e asamblat, pregatesti glazura: amesteci zaharul cu cacaua si adaugi, pe rand, cele 2-3 linguri de apa fierbinte, amestecand mereu pana obtii o crema destul de fluida.
  6. La final, adaugi 1 lingura de ulei in glazura ca sa luceasca mai frumos si ca sa nu crape cand tai tortul.
  7. Tai checul in diagonala, asa incat sa iti iasa jocul de culori negru-alb-negru.
  8. Pofta buna!
	Checuri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Checuri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Checuri cu crema de vanilie si glazura de ciocolata - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.