Tocanita de fasole verde - Retete Culinare

Tocanita de fasole verde


Iti trebuie:
  • 800 g fasole verde
  • 1 ceapa rosie
  • cateva frunze de busuioc
  • 5 rosii
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Pregatesti asa:
  1. Cureti tecile de fasole, taindu-le ambele capete.
  2. Dupa aceea, le speli si le pui la fiert impreuna cu rosiile coapte,crestate intr-o parte.
  3. Cureti o ceapa rosie si o toci destul de fin, apoi o calesti in doua linguri de ulei de masline cu putina sare si cu cateva frunze de busuioc.
  4. Intr-un alt vas cu fundul gros, pui cateva frunze de busuioc la fiert, in cateva linguri de apa, la foc foarte mic.
  5. Fierbi doar cateva minute, cat sa parfumeze apa cu aroma busuiocului.
  6. Dupa ce a clocotit: apa in care fierb fasolea si rosiile, scoti rosiile si le lasi sa se racoreasca putin.
  7. Apoi le decojesti si le pasezi intr-un castron.
  8. Scoti si fasolea dupa ce s-a oparit si o scurgi bine, apoi o adaugi in tigaie langa ceapa calita cu busuioc.
  9. Adaugi putin piper macinat si 1/2 pahar de apa.
  10. Acoperi vasul si lasi totul sa fiarba, scuturand tigaia din cand in cand, vreme de aproximativ 30 de minute.
  11. Cand fasolea e suficient de fiarta, adaugi pasta de tomate in sucul de rosii deja facut.
  12. Iei apa in care a fiert busuiocul separat si un strop de sare si torni totul in tigaie.
  13. Amesteci si lasi sa fiarba inabusit inca vreo 15 minute, apoi e gata.
  14. La final, mai adaugi cateva frunze de busuioc rupte in bucatele.
  15. Pofta buna!
Tocanita de fasole verde

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tocanita de fasole verde "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tocanita de fasole verde - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.