Chiftele din carne de miel si menta - Retete Culinare

Chiftele din carne de miel si menta


Iti trebuie:
  • 700 g carne de miel tocata
  • 2 oua
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 lingurite menta proaspata
  • 1 lingurita oregano proaspat
  • 3 felii paine alba
  • sare
  • 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1 varf de cutit de piper macinat
Pentru cuscus iti trebuie:
  • 1 cana cuscus
  • 1 cana supa de pui sau de legume
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
Pentru sosul de iaurt iti trebuie:
  • 250 g iaurt gras
  • 100 g castravete verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Tai coaja feliilor de paine si le faci firimituri cat mai fine.
  2. Pui intr-un castron carnea, adaugi ceapa si usturoiul tocate marunt, firimiturile de paine, ouale batute, verdeata tocata marunt, condimentele si sare dupa gust.
  3. Amesteci bine si lasi sa se aromatizeze timp de 10 minute.
  4. Imparti compozitia in 10 si ii dai forma unui mic.
  5. Introduci pe mijlocul fiecarui „mic" cate un bat de frigaruie.
  6. Frigi carnea pe ambele parti intr-o tigaie de teflon sau pe gratar. In acest timp, pui in supa fierbinte uleiul si un praf de, sare, adaugi cuscusul, amesteci si acoperi cu un capac.
  7. Lasi 10 minute, dupa care amesteci cuscusul cu furculita pana devine pufos.
  8. Cureti castravetele de coaja si-l tai in cubulete foarte mici.
  9. Pui intr-un bol iaurtul, il amesteci foarte bine cu uleiul, usturoiul pisat, sare dupa gust si castravetele stors de zeama.
  10. Servesti chiftelele cu cuscus si sos de iaurt si decorezi dupa preferinte.
  11. Pofta buna!
Chiftele din carne de miel si menta

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele din carne de miel si menta "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele din carne de miel si menta - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.