Cornulete cu dulceata de caise - Retete Culinare

Cornulete cu dulceata de caise


Pentru aluat iti trebuie:
  • 1 kg faina
  • 200 g unt
  • 2 linguri untura
  • 250 ml lapte
  • 1 cub drojdie
  • sare
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 lamaie
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 150 g dulceata de caise
  • 2 linguri faina
  • 3 albusuri
  • zeama de lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 500 g prune coapte
Pregatesti asa:
  1. Freci bine faina cu untura si cu margarina, razi coaja de lamaie si adaugi si un varf de cutit de sare.
  2. Intre timp, incalzesti laptele cu zaharul pana ce se topeste, pui cubul de drojdie in ea si lasi pana creste.
  3. Pui 3 galbenusuri si framanti totul laolalta pana obtii un aluat.
  4. Infasori aluatul intr-o folie si il dai la frigider circa 20 de minute.
  5. Intre timp, pregatesti umplutura.
  6. Freci dulceata de caise cu faina, cu zeama de lamaie si cu 1 lingurita de scortisoara.
  7. Bati albusurile spuma tare si, cu o miscare usoara, le incorporezi in dulceata preparata.
  8. Scoti de la rece aluatul si intinzi cu sucitorul o patura de aluat de circa 1 cm grosime.
  9. Ungi toata suprafata cu dulceata preparata mai sus.
  10. Tai bucatele potrivite de aluat ca marime, iar in mijlocul fiecareia asezi o jumatate de pruna.
  11. Cu un cutit crestezi cele patru margini pentru a impaturi 4 colturi si cu o jumatate le inchizi in mijloc deasupra.
  12. Introduci tava in cuptorul incins, circa 35 de minute.
  13. Dupa ce sunt gata, le presari cu zahar pudra vanilat.
  14. Pofta buna!
Cornulete cu dulceata de caise

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cornulete cu dulceata de caise "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cornulete cu dulceata de caise" Cornulete cu dulceata de caise - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
istratii ina Nota: Retete de Aluaturi Diverse - Nota MaximaRetete de Aluaturi Diverse - Nota MaximaRetete de Aluaturi Diverse - Nota MaximaRetete de Aluaturi Diverse - Nota MaximaRetete de Aluaturi Diverse - Nota Maxima Fara nota
este super




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.