Gogosi umplute cu jeleu de prune - Retete Culinare

Gogosi umplute cu jeleu de prune


Pentru aluat iti trebuie:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 20 g zahar
  • 250 ml lapte
  • unt pentru forme
Pentru jeleul de prune iti trebuie:
  • 300 g prune
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • 3 foi gelatina
  • 300 ml frisca
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu praful de copt, cu ouale, zaharul si atat lapte cat sa nu iasa un aluat prea moale.
  2. Ungi cu unt 12 forme de budinca (din metal) sau forme de briose.
  3. Imparti aluatul in formele unse, apoi le dai la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
  4. Cureti prunele de samburi si le fierbi cu putin zahar si scortisoara.
  5. Cand sunt fierte le pasezi.
  6. Gelatina o pregatesti conform instructiunilor de pe plic.
  7. Crema de prune o pui pe foc, adaugi gelatina si amesteci bine pana ce aceasta se dizolva complet. Bati frisca si o amesteci cu crema de prune, apoi o lasi deoparte 10-15 minute.
  8. Tai gogosile (dupa ce s-au racit) in doua si le umpli cu crema de prune, apoi le acoperi cu capacelul si le ornezi cu frisca (inainte sa le servesti).
  9. Pofta buna!
Gogosi umplute cu jeleu de prune

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gogosi umplute cu jeleu de prune "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gogosi umplute cu jeleu de prune - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.