Lasagna cu ricotta si spanac - Retete Culinare

Lasagna cu ricotta si spanac


Iti trebuie:
  • 400 g foi de lasagna
  • 400 g spanac la conserva
  • 250 g ricotta
  • sare
  • piper
  • unt
  • ulei de masline
  • parmezan ras
Pentru sos iti trebuie:
  • 1 lingura cu unt
  • 2 linguri cu faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoare
  • piper alb
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Inmoaie in apa clocotita timp de 8 minute foile de lasagna.
  2. Scoate-le pe un gratar sau o planseta si lasa-le sa se zvante.
  3. Scurge spanacul si caleste-l intr-o tigaie cu putin ulei incins.
  4. Cand este gata, adauga branza ricotta sfaramata, o lingura cu varf de parmezan, sare si piper dupa gust.
  5. Topeste untul, adauga faina cernuta si amesteca pana cand devine aurie.
  6. Subtiaza cu laptele caldut si amesteca repede ca sa nu se formeze cocoloase.
  7. Sareaza si pipereaza, iar la final, adauga un varf de cutit de nucsoara.
  8. Unge o tava cu putin unt si asambleaza lasagna: un strat de paste, apoi umplutura de spanac si branza, sos si din nou paste.
  9. Alterneaza straturile pana termini ingredientele.
  10. Pe ultima foaie de paste, asaza un strat generos de parmezan si da tava la cuptorul incins (20-30 de minute), pana se formeaza o crusta aurie.
  11. Pofta buna!
Lasagna cu ricotta si spanac

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Lasagna cu ricotta si spanac "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Lasagna cu ricotta si spanac - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.