Tocanita de mazare cu piept de pui - Retete Culinare

Tocanita de mazare cu piept de pui


Iti trebuie:
  • 3 piepti de pui
  • 800 g mazare
  • 2 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 5 fire de ceapa verde
  • 200 ml vin alb
  • 1 lamaie
  • 1 lingurita cu zahar brun
  • 2 linguri cu otet balsamic
  • 2 linguri cu ulei de masline
  • busuioc
  • cimbru
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Intr-un castron, amesteci uleiul de masline cu zeama si coaja de lamaie.
  2. Adauga putin busuioc, cimbru si patrunjel, un praf de sare.
  3. Cu acest amestec, unge pieptii de pui taiati pe jumatate.
  4. Asaza-i intr-un vas termorezistent si lasa-i la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-35 de minute.
  5. Intre timp, fierbe mazarea pana se inmoaie, cam 15 minute.
  6. Scurge-o bine, amestec-o usor cu rondele de ceapa, cubulete de dovlecel si ardeiul.
  7. Toarna deasupra vinul amestecat cu otetul si zaharul brun.
  8. Pune deasupra bucatile de pui si lasa la cuptor o ora, la foc mic, pana cand puiul s-a rumenit, iar legumele s-au patruns suficient.
  9. Pofta buna!

Tocanita de mazare cu piept de pui

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tocanita de mazare cu piept de pui "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tocanita de mazare cu piept de pui - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.