Placinta cu bacon si cartofi - Retete Culinare

Placinta cu bacon si cartofi


Pentru aluat iti trebuie:
  • 500 g faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 cana de apa
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1 kg cartofi ( de preferat cartofi noi )
  • 300 g bacon
  • 1 ceapa rosie
  • 350 g telemea
  • ulei
Pregatesti asa:
  1. Speli bine cartofii si ii pui la fiert in apa cu un praf de sare.
  2. Curata-i de coaja, taie-i in felii groase.
  3. Separat, cerne faina, iar in mijloc pune uleiul, sarea si apa calduta.
  4. Amesteca mai intai cu lingura, iar cand aluatul incepe sa se prinda, framanta cu mana pana obtii un aluat potrivit de moale, adaugand putina apa calda daca este nevoie.
  5. Bate-l de masa de cateva ori, lasa-l zece minute la loc cald, dar nu umed.
  6. Intinde din aluat cam opt foi, cu vergeaua, in toate directiile, pana sunt suficient de subtiri.
  7. Intr-o tava, asaza 3 foi unse cu ulei intre ele.
  8. Pune feliile de cartof.
  9. Presara deasupra ceapa taiata rondele si branza rasa.
  10. Acopera cu felii de bacon si ultimele foi de placinta unse cu ulei.
  11. Coace la cuptor, la foc potrivit, circa 45 de minute.
  12. Pofta buna!

Placinta cu bacon si cartofi



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu bacon si cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu bacon si cartofi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.