Tort cu crema de ciocolata alba si cirese - Retete Culinare

Tort cu crema de ciocolata alba si cirese


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 300 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g ciocolata neagra de menaj
  • 3 linguri lapte
  • 5 oua
  • 8 linguri faina
Pentru crema iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 6 galbenusuri
  • 250 g ciocolata alba de menaj
  • 2 plicuri gelatina
  • esenta de vanilie
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 500 g cirese din compot
Pregatesti asa:
  1. Pune ciresele curatate la foc mic impreuna cu zaharul.
  2. Tine pana se leaga sosul.
  3. Pentru blat, topeste pe baie de aburi ciocolata, adauga zaharul, untul si laptele si tine sa dea in doua clocote.
  4. Lasa la racorit si adauga galbenusurile, faina, cacaua iar la final, albusurile spuma.
  5. Toarna compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, unsa si tapetata, si da la copt 20-25 de minute.
  6. Pentru crema, pune pe baie de aburi amestecul din galbenusuri si lapte.
  7. Adauga ciocolata si tine pe foc pana se ingroasa crema.
  8. Pune gelatina inmuiata, esenta de vanilie si amesteca usor.
  9. Taie blatul pe jumatate, umple cu un sfert din crema alba, asaza un strat de sos de cirese, din nou crema, cealalta jumatate de blat.
  10. Imbraca tortul in restul de crema alba si da la rece.
  11. Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata alba si cirese

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de ciocolata alba si cirese "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de ciocolata alba si cirese - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.