Budinca de cartofi cu ciuperci - Retete Culinare

Budinca de cartofi cu ciuperci


Iti trebuie:
  • 1 kg cartofi
  • 600 g ciuperci
  • 125 g unt
  • 125 g faina
  • 350 g smantana
  • 400 ml lapte
  • 250 g cascaval
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Spala cartofii si fierbe-i in apa cu un praf de sare.
  2. Dupa ce s-au racorit, curata-i de coaja si taie-i rondele.
  3. Separat, taie ciupercile in felii si inabusa-le in 50 g de unt.
  4. Infierbanta restul untului si presara faina.
  5. Las-o sa se caleasca, fara a o rumeni.
  6. Stinge cu lapte si amesteca bine pentru a evita formarea cocoloaselor.
  7. Fierbe sosul 15 minute, toarna-l peste ciuperci.
  8. Incorporeaza smantana si lasa sa fiarba zece minute.
  9. Potriveste gustul de sare.
  10. Intr-un vas termorezistent uns cu putin unt, asaza rondelele de cartof.
  11. Pune deasupra amestecul de ciuperci si presara cascavalul ras.
  12. Lasa la cuptor 40-45 de minute.
  13. Pofta buna!

Budinca de cartofi cu ciuperci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Budinca de cartofi cu ciuperci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Budinca de cartofi cu ciuperci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.