Chiftele de dovlecei si cartofi - Retete Culinare

Chiftele de dovlecei si cartofi


Iti trebuie:
  • 3 dovlecei
  • 1 mana de mazare
  • 2 morcovi
  • 6 cartofi
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri cu frunze de ceapa verde tocata marunt
Pentru sos iti trebuie:
  • 1 ceapa
  • 200 g ciuperci tocate
  • 2 morcovi
  • 5 rosii coapte
  • 4 catei de usturoi
  • 1 pahar cu vin alb
  • piper negru proaspat macinat
  • rozmarin
  • sare
  • ulei pentru prajit
Pregatesti asa:
  1. Pune la fiert mazarea, fasolea si cartofii in apa cu sare.
  2. Lasa-le pana ce sunt aproape fierte.
  3. Intre timp, curata dovleceii, da-i pe razatoarea mare si cu sare si lasa-i cinci minute.
  4. Stoarce dovleceii si amesteca-i cu ouale.
  5. Adauga morcovul si cartofii dati pe razatoarea mica.
  6. Amesteca, apoi pune mazarea si fasolea taiata bucatele.
  7. Adauga frunzele de ceapa si pesmetul.
  8. Potriveste de sare si piper.
  9. Amesteca din nou si formeaza chiftele mai maricele.
  10. Prajeste chiftelele in baie de ulei incins, cate doua minute pe fiecare parte sau pana se auresc frumos.
  11. Scoate-le pe hartie absorbanta.
  12. Intre timp, pune pe foc o cratita mai maricica, in care pui la calit ceapa tocata si ciupercile.
  13. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugi morcovii, taiati mai mare si vinul.
  14. Lasi cateva clocote, apoi adaugi rosiile taiate cuburi cu tot cu zeama pe care o lasa.
  15. Lasi 10-15 minute, sa fiarba rosia, apoi pui chiftelele si usturoiul zdrobit, si dai la cuptorul incins.
  16. Lasi zece minute, sa scada frumos.
  17. Pofta buna!

Chiftele de dovlecei si cartofi


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de dovlecei si cartofi "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de dovlecei si cartofi - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.