Mere umplute cu legume - Retete Culinare

Mere umplute cu legume


Iti trebuie:
  • 10 mere
  • 10 lingurite cognac
  • 2 morcovi
  • 250 g dovleac
  • 2 tulpini de telina
  • 130 g coacaze
  • 450 g jambon
  • 1 varza rosie medie
  • 50 g unt
  • 2 cepe
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • 1/4 lingurita piper alb
  • sare
  • dafin
Pregatesti asa:
  1. Spalati bine merele si stergeti-le cu un prosop de bucatarie.
  2. Cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti cotorul si miezul merelor.
  3. Taiati jambonul in cubulete si prajiti-le in jumatate din cantitatea de unt in care ati adaugat si 1 lingurita apa.
  4. Curatati ceapa, radeti-o pe razatoarea cu ochiuri mici si caliti-o, separat, in unt.
  5. Adaugati putina sare, dovleacul, morcovii, telina taiate in cubulete cat mai mici.
  6. Cand legumele s-au inmuiat, puneti peste ele cubuletele de jambon, coacazea curatata de frunzulite, amestecati si condimentati dupa plac.
  7. Mai lasati la foc mic 3 minute.
  8. Puneti in fiecare mar cate 1 lingurita cognac, presarati scortisoara pe peretii interiori si apoi umpleti merele cu amestecul de jambon si legume.
  9. Asezati merele intr-o tava pe un strat de varza tocata si dafin si tineti tava la cuptor, la foc potrivit, cel putin 25 - 30 de minute.
  10. Serviti merele coapte, calde.
  11. Pofta buna!

Mere umplute cu legume


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mere umplute cu legume "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mere umplute cu legume - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.