Chiftele de telina si dovlecei - Retete Culinare

Chiftele de telina si dovlecei


Iti trebuie:
  • 350 g telina
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita cimbru
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 2 rosii
  • 350 ml supa de legume
  • 2 linguri bulion
  • 200 ml ulei
  • 1 lingurita rasa de boia dulce
  • 1 legatura leustean
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Curatati telina, spalati-o si dati-o pe razatoarea mare.
  2. La fel procedati si cu dovlecelul si morcovul.
  3. Amestecati legumele rase, adaugati faina, cimbrul, 2 catei de usturoi curatati si tocati marunt, boiaua de ardei, precum si jumatate din legatura de leustean, tocat cat mai marunt.
  4. Potriviti de sare si piper, apoi omogenizati bine aceasta compozitie.
  5. Formati mici chiftelute, treceti-le prin faina si prajiti-le intr-o tigaie, in ulei incins.
  6. Scoateti-le pe servetele cand sunt rumenite.
  7. Separat, caliti in ulei ceapa, curatata, spalata si tocata marunt.
  8. Cand aceasta s-a rumenit, adaugati-i bulionul si mai caliti 1 minut la foc mic.
  9. Puneti apoi rosiile, curatate de pielita si taiate in cubulete mici, foaia de dafin si supa de legume.
  10. Acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic, 15-20 de minute.
  11. Dupa acest timp, puneti in sos cateii de usturoi, curatati si taiati in feliute, si chiftelutele.
  12. Mai lasati pe foc 3-4 minute.
  13. Serviti preparatul cald, presarat cu leusteanul ramas, tocat marunt.
  14. Pofta buna!

Chiftele de telina si dovlecei

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chiftele de telina si dovlecei "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chiftele de telina si dovlecei - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.