Placinta cu mere si scortisoara - Retete Culinare

Placinta cu mere si scortisoara


Iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 350 g mere
  • 400 g pere
  • 200 g unt
  • 4 galbenusuri
  • 50 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g ghimbir proaspat
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lamaie
  • 1 lingura zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
Pregatesti asa:
  1. Amestecati faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana cand se obtine un aluat nisipos.
  2. Nu se framanta acest aluat si este mai bine daca se amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite.
  3. Bateti putin galbenusul si amestecati-l cu frisca, apoi turnati-l peste aluat si amestecati pana la omogenizare.
  4. Formati o bila de aluat, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider pentru 30 de minute.
  5. Taiati prunele in doua, scoateti samburii.
  6. Din aluat intindeti o foaie intr-o tava rotunda.
  7. Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavii.
  8. Puneti peste foaie, una langa alta jumatatile de prune cu partea taiata in sus.
  9. In fiecare puneti cate un miez de nuca si putin zahar.
  10. Coaceti 30 - 35 de minute in cuptorul incalzit dinainte.
  11. Stoarceti lamaile si dizolvati gelatina in sucul obtinut.
  12. Adaugati zaharul si incalziti gelatina pana cand incepe sa se ingroase.
  13. Turnati gelatina astfel pregatita peste tarta scoasa din cuptor si racita putin.
  14. Lasati sa se intareasca si serviti rece.
  15. Pofta buna!

Placinta cu mere si scortisoara

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Placinta cu mere si scortisoara "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Placinta cu mere si scortisoara - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.