Gris cu lapte - Retete Culinare

Gris cu lapte


Iti trebuie:
  • 1 l lapte
  • 240-250 g gris
  • 180 g zahar
  • 3 mere
  • un varf de cutit sare
Pregatesti asa:
  1. Puneti laptele la fiert si cand acesta incepe sa clocoteasca, turnati grisul "in ploaie", amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
  2. Adaugati zahar, dupa gust.
  3. Fierbeti 15 minute, amestecand incontinuu.
  4. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l 5 minute.
  5. Rasturnati apoi grisul in farfuriile de servit.
  6. Radeti deasupra lui, pe razatoarea cu ochiuri mici, mere curatate de coaja.
  7. Puneti restul de zahar intr-o craticioara si caramelizati-l pana cand primeste culoarea galbui-roscata.
  8. Daca se inchide prea tare la culoare, devine amar.
  9. Turnati zaharul fierbinte peste mere si gris.
  10. Pofta buna!

Gris cu lapte

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Gris cu lapte "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Gris cu lapte - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.