Tarta cu prune si nuci - Retete Culinare

Tarta cu prune si nuci


Iti trebuie:
  • 250 g faina
  • 1 lingura zahar tos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g unt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri frisca
  • un varf de cutit sare
  • 700 g prune
  • 2 foi de gelatina
  • 125 g miez intreg de nuca
  • 2 linguri zahar
  • 2 lamai
Pregatesti asa:
  1. Amestecati faina, zaharul, praful de copt, untul si sarea, pana cand se obtine un aluat nisipos.
  2. Nu se framanta acest aluat si este mai bine daca se amesteca ingredientele cu ajutorul unei furculite.
  3. Bateti putin galbenusul si amestecati-l cu frisca, apoi turnati-l peste aluat si amestecati pana la omogenizare.
  4. Formati o bila de aluat, acoperiti-o cu o folie de plastic si puneti-o la frigider pentru 40 de minute.
  5. Taiati prunele in doua si scoateti-le samburii.
  6. Din aluat intindeti o foaie intr-o tava rotunda.
  7. Foaia trebuie sa imbrace si peretii tavii.
  8. Puneti peste foaie, una langa alta jumatatile de prune cu partea taiata in sus.
  9. In fiecare puneti cate un miez de nuca si putin zhar.
  10. Coaceti 35 de minute in cuptorul preincalzit.
  11. Stoarceti lamaile si dizolvati gelatina in sucul obtinut.
  12. Adaugati zaharul si incalziti gelatina in sucul obtinut.
  13. Adaugati zaharul si incalziti gelatina pana cand incepe sa se ingroase.
  14. Turnati gelatina astfel pregatita peste tarta scoasa din cuptor si racita putin.
  15. Lasati sa se intareasca si serviti rece.
  16. Pofta buna!

Tarta cu prune si nuci

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tarta cu prune si nuci "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tarta cu prune si nuci - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.