Chec cu nuca si rahat - Retete Culinare

Chec cu nuca si rahat


Iti trebuie:
  • 300 g faina
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 170 g stafide
  • 200 g nuci
  • 175 g rahat
  • 100 g smochine
Pregatesti asa:
  1. Ungi cu unt o forma mai mare de chec si o tapetezi cu faina.
  2. Bati ouale intregi cu telul impreuna cu zaharul, timp de 30-40 de minute, pana ce volumul lor creste de 2-3 ori si telul bagat in compozitie lasa o dara ca intr-un albus bine batut.
  3. Adaugi zeama si coaja de la lamaie.
  4. Pastrezi putina faina pentru a o amesteca cu fructele taiate marunt si rahatul impartit in bucati.
  5. Restul de faina o adaugi in compozitie treptat, cate putina.
  6. Dupa ce amesteci si fructele, torni compozitia in forma pregatita.
  7. Rahatul fiind mai greu, il infigi la suprafata checului.
  8. Trebuie acoperit cu aluat pentru a nu se arde.
  9. Incerci checul cu un cutit, in locurile in care nu ai pus rahat.
  10. Pofta buna!

Chec cu nuca si rahat


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Chec cu nuca si rahat "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Chec cu nuca si rahat - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.