Halva delicioasa de casa - Retete Culinare

Halva delicioasa de casa


Iti trebuie:
  • 500 ml lapte
  • 500 ml apa
  • 1 baton scortisoara
  • 8 boabe cardamom
  • 500 g zahar
  • 120 g unt
  • 400 g gris
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 200 g nuca tocata marunt
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert laptele cu apa, 150 g zahar si aromele (cardamom si batonul de scortisoara) pana se dizolva zaharul.
  2. Apoi scoti aromele din lapte si lasi laptele pe foc mic, pana ai nevoie de el.
  3. Amesteci restul de zahar cu scortisoara macinata.
  4. Intr-o tigaie larga si mai adanca topesti untul si adaugi grisul.
  5. Amesteci pana devine ca un nisip umed si il prajesti la foc mediu, pana ce grisul devine auriu-roz.
  6.  Dureaza cam 20 de minute.
  7. Catre final, dai focul mai mic ca sa nu se arda grisul.
  8. Adaugi 100 g nuca si mai prajesti 5 minute, in tigaia cu grisul torni laptele aromat si fierbinte, tot odata.
  9. Amesteci rapid pana se uniformizeaza amestecul, sa nu faca niciun cocolos.
  10. Fierbi grisul amestecand rar, pana se absoarbe tot laptele si compozitia devine ca o mamaliga moale.
  11. Atunci adaugi zaharul aromat cu scortisoara.
  12. Omogenizezi si mai lasi la fiert, de data asta amestecand des pana compozitia devine usor nisipoasa si se desprinde de peretii vasului.
  13. Pui compozitia intr-o tava, in care ai asezat hartie de copt.
  14. Nivelezi compozitia cu fundul unui pahar, apoi presari restul de 50 g nuca si apesi usor, sa se lipeasca de halva.
  15. Lasi la racit.
  16. Pudrezi apoi cu zahar sau scortisoara macinata.
  17. Pofta buna!

Halva delicioasa de casa


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Halva delicioasa de casa "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Halva delicioasa de casa - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.