- Pagina Principala
- Aluaturi diverse
- Retete de Aluaturi Diverse
- Grisine cu ulei de masline si mac
Grisine cu ulei de masline si mac
- Prezentata de: Mocan Alida
- » Cartea De Bucate : Retete de Aluaturi Diverse
- » Fara nota
- » Data: 5/01/2012
Iti trebuie:
- 700 g faina
- apa calduta
- 80 ml ulei de masline
- 20 g drojdie proaspata
- 2 lingurite mici de sare
- 1 lingurita miere
- 50 g parmezan
- mac
- Intr-un vas, cerni faina, adaugi sarea, mierea, drojdia si apa calduta, amestecand cu mana toate ingredientele.
- Dupa ce ai adaugat toata apa, pui uleiul si framanti pana aluatul capata o consistenta elastica, apoi adaugi parmezanul si framanti iar pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
- Cand aluatul e gata, il pudrezi cu faina, il acoperi si il lasi intr-un loc ferit de curent, aproximativ o ora.
- Dupa ce aluatul a crescut frumos, incepi sa modelezi grisinele.
- Rupi din aluat (cat o nuca mai mare) si modelezi intre maini aluatul in asa fel incat sa iasa o bagheta lunga si subtire.
- O parte din grisine le treci prin mac.
- Pui grisinele pe o foaie de copt in tava si le dai la cuptor pana se rumenesc frumos.
- Pofta buna!
PUBLICITATE
Savurati cu placere " Reteta Culinara : Grisine cu ulei de masline si mac "
Va dorim " Pofta Buna ".