Tort cu crema de ciocolata si rom - Retete Culinare

Tort cu crema de ciocolata si rom


Pentru blat iti trebuie:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
Pentru crema iti trebuie:
  • 200 g zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 oua intregi
  • 250 ml lapte
  • 1 esenta de rom
  • 1 lingura cacao
  • 100 g ciocolata menaj
  • 200 g unt
Pentru sirop iti trebuie:
  • 4 linguri de zahar
  • 200 ml apa
  • 2 esente de rom
Pregatesti blatul asa:
  1. Separi ouale.
  2. Albusurile le bati spuma tare cu putina sare.
  3. Galbenusurile le mixezi cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si bicarbonatul dizolvate in zeama de lamaie.
  4. Le amesteci apoi cu albusurile batute spuma.
  5. Incorporezi faina.
  6. Compozitia o pui intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coci circa 25-30 minute la foc potrivit.
  7. Dupa ce se coace, lasi blatul sa se raceasca, apoi il tai in trei parti.
Pregatesti crema asa:
  1. Bati bine cele 3 oua intregi cu zaharul, cele 2 linguri de faina si la urma, laptele.
  2. Le pui la foc mic,amestecand tot  timpul ca sa nu aiba cocoloase, pana se ingroasa.
  3. Iei vasul de pe foc si adaugi esenta de rom, cacao si ciocolata razuita marunt.
  4. Amesteci pana se topeste ciocolata.
  5. Lasi sa se raceasca, apoi adaugi untul frecat in prealabil spuma.
  6. Pentru sirop, caramelizezi zaharul si adaugi apa.
  7. Le lasi sa fiarba pana se topeste tot zaharul.
  8. Iei vasul de pe foc si adaugi esenta de rom si-l lasi sa se raceasca.
  9. Blaturile le insiropezi cu sirop si le umpli cu crema.
  10. Imbraci tortul cu ciocolata topita si-l ornezi dupa preferinta.
  11. Pofta buna!

Tort cu crema de ciocolata si rom

PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu crema de ciocolata si rom "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu crema de ciocolata si rom - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.