Sarmalute delicioase de casa - Retete Culinare

Sarmalute delicioase de casa


Iti trebuie:
  • 1 kg amestec carne tocata
  • 500 g carnati proaspeti afumati
  • 125 g orez
  • 3 cepe
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 varza murata mare pentru sarmale
  • 1 l vin alb sec
  • condimente pentru sarmalute
Pregatesti asa:
  1. Toci carnea de porc si o amesteci cu ceapa taiata marunt si calita.
  2. Adaugi orezul spalat, pasta de tomate si condimentul pentru sarmalute, dupa gust.
  3. Omogenizezi bine compozitia si formezi sarmalutele, potrivite ca marime.
  4. Le asezi cate bucati intr-o frunza mare de varza dreptunghiulara, in care pui si cate o bucatica de carnat proaspat.
  5. Pe fundul unei cratite, asezi un rand de varza tocata marunt, peste care asezi cuiburile de sarmale, pe mai multe straturi, cu varza tocata intre ele.
  6. Acoperi sarmalele cu varza tocata si torni vinul peste ele.
  7. Adaugi si 500 ml de apa.
  8. Pui vasul in cuptor si lasi sarmalele sa fiarba 2-3 ore, la foc potrivit, pana scade aproape tot lichidul.
  9. Servesti sarmalele fierbinti, cu mamaliguta, fara smantana si fara cimbru, deoarece aceste sarmale trebuie sa pastreze savoarea vinului.
  10. Pofta buna!

Sarmalute delicioase de casa


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Sarmalute delicioase de casa "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Sarmalute delicioase de casa - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.