Cozonac pentru masa festiva - Retete Culinare

Cozonac pentru masa festiva


Iti trebuie:
  • 400 g faina
  • 2 oua
  • 1 galbenus de ou
  • 200 ml lapte
  • 1 cubulet de drojdie
  • 100 g unt
  • 6 linguri zahar
  • 250 g rahat cu aroma preferata
  • 1 esenta vanilie
  • un praf de sare
Pregatesti asa:
  1. Amesteci faina cu cele 2 oua, drojdia, laptele, esenta de vanilie si sarea si framanti bine.
  2. Din aluatul obtinut, intinzi 1 foaie pe care o ungi cu untul frecat cu zahar.
  3. Rahatul il tai cubulete mici si il asezi peste aluat.
  4. Rulezi aluatul si apoi il tai in bucatele.
  5. Asezi bucatile in picioare, una langa alta, intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu zahar.
  6. Lasi la dospit timp de 40-45 minute, apoi ungi cozonacul cu galbenusul batut spuma si il dai la cuptor.
  7. Pofta buna!

Cozonac pentru masa festiva


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Cozonac pentru masa festiva "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Cozonac pentru masa festiva" Cozonac pentru masa festiva - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
IRA Nota: Retete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota MaximaRetete de Cozonaci - Nota Maxima Fara nota
FOARTE GUSTOS SI USOR DE PREGATIT.....




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.