Tort cu spuma de ciocolata si frisca - Retete Culinare

Tort cu spuma de ciocolata si frisca


Pentru blat iti trebuie:
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 35 g unt
  • 30 g cacao
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • un varf de cutit sare
Pentru crema iti trebuie:
  • 250 g unt
  • 100 g cacao
  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura rom
Pentru decor iti trebuie:
  • frisca
  • cocos
Pregatesti asa:
  1. Pentru blat, mixezi ouale cu zaharul.
  2. Adaugi faina amestecata cu praful de copt, putina sare si cacaua.
  3. Incorporezi untul topit si racit.
  4. Torni compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina.
  5. Coci blatul la foc moderat, timp de 35-40 de minute.
  6. Intre timp, pregatesti crema: freci untul cu 1/2 din cantitatea de zahar si cu 100 g cacao.
  7. Incorporezi romul si ouale batute cu restul de zahar, pe baie de aburi.
  8. Peste blatul racit, intinzi crema.
  9. Lasi tortul la rece minimum 2 ore, apoi il imbraci intr-un strat generos de frisca batuta bine si cocos.
  10. Pofta buna!

Tort cu spuma de ciocolata si frisca


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Tort cu spuma de ciocolata si frisca "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Tort cu spuma de ciocolata si frisca - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.