Friptura delicioasa de sarbatoare - Retete Culinare

Friptura delicioasa de sarbatoare


Iti trebuie:
  • 1,5 kg pulpa de porc
  • 150 g untura
  • 80 ml ulei
  • 50 ml vin alb sec
  • 5 catei de usturoi
  • 5 morcovi
  • 4 fire de praz
  • 2 cepe
  • 3 ardei grasi
  • 1 gogosar mare
  • 1 telina potrivita
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 radacina hrean
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura cimbru
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Pulpa de porc o cureti de pielite, o speli si o crestezi.
  2. Pui carnea taiata intr-un vas mai inalt si torni vinul, presari cimbrul, adaugi 2 morcovi taiati felii, ceapa taiata marunt, 3 catei de usturoi fideluta, 1/2 telina taiata felii subtiri, ardeiul iute taiat in rondele, hreanul  taiat felii, radacina de patrunjel si de pastarnac, taiate in feliute, uleiul si 1 lingurita de sare.
  3. Acoperi vasul cu folie de plastic si il tii circa 2 ore la frigider.
  4. Pui bucata de carne intr-o tava mai inalta in care s-a topit untura.
  5. Legumele ramase le tai in cubulete cat mai mici si le presari pe deasupra si intre feliile de carne.
  6. Toci patrunjelul si mararul cat mai marunt, impreuna cu 5 catei de usturoi pisati si amesteci totul bine cu 1 lingura rasa de sare.
  7. Pui amestecul peste carne.
  8. Mai pui in tava 200 ml din zeama ramasa de la marinat, acoperi tava cu o folie de aluminiu si dai la cuptor pentru 60 de minute, mai intai la foc iute pentru 15 minute, apoi la foc potrivit.
  9. Pofta buna!

Friptura delicioasa de sarbatoare



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Friptura delicioasa de sarbatoare "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


1 Raspuns la "Friptura delicioasa de sarbatoare" Friptura delicioasa de sarbatoare - Comentarii Reteta Culinara RSS

 
maria Nota: Retete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota MaximaRetete de Craciun - Nota Maxima Fara nota
belea ...nu te mai saturi




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.