Rulada din piept de curcan - Retete Culinare

Rulada din piept de curcan


Iti trebuie:
  • 1 curcan de 3 kg
  • 150 ml lapte
  • 6 catei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei iute
  • 200 g orez
  • 125 g stafide
  • 2 morcovi
  • 3 fire de praz
  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 4 felii de paine
  • 3 linguri faina
  • o legatura patrunjel
  • o legatura faina
  • sare
  • piper
Pregatesti asa:
  1. Indepartezi pielea de pe piept.
  2. Pieptul il bati cu ciocanul de snitele pana se subtiaza.
  3. Dezosezi pulpele si le tai bucati mici, apoi le amesteci cu franzela inmuiata in lapte si stoarsa, patrunjelul tocat marunt, usturoiul, boiaua de ardei si piperul.
  4. Tocatura o amesteci cu ouale, apoi o intinzi pe surafata pieptului de curcan, rulezi, invelesti rulada cu pielea pieptului si o legi.
  5. Asezi pieptul astfel pregatit intr-o tava unsa cu grasime, adaugi felii de morcov, praz si mararul taiat marunt.
  6. Dai la cuptor pentru 90 de minute, stropind pieptul cu sosul format.
  7. Cand este bine facut, il scoti si il lasi la scurs.
  8. Tacamurile de curcan, oasele si bucatelele de carne ramase de la transare, le fierbi intr-un litru de apa cu sare, pana obtii circa 700 ml de supa.
  9. In grasimea ramasa de la frigerea pieptului, adaugi faina dizolvata in 200 ml de supa si vinul, apoi lasi sa fiarba 20 de minute.
  10. Sosul ramas il strecori.
  11. Orezul curatat si spalat il calesti 5 minute in unt, apoi pui peste el supa ramasa si stafidele si il bagi la cuptor pentru 30 de minute.
  12. Servesti orezul cu felii de piept de curcan si sos.
  13. Pofta buna!

Rulada din piept de curcan


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Rulada din piept de curcan "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Rulada din piept de curcan - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.