Prajitura cu crema de lapte - Retete Culinare

Prajitura cu crema de lapte


Pentru foi iti trebuie:
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita amoniac
  • zeama de lamaie
  • 25 g unt
  • 1 lingura zahar
  • putina sare
  • faina
  • 2 linguri ulei
Pentru crema de lapte iti trebuie:
  • 3 linguri faina
  • 500 ml lapte dulce
  • 300 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lamaie
  • 3 pliculete zahar vanilat
Pregatesti asa:
  1. In lapte, amesteci amoniacul stins cu zeama de lamaie, uleiul, zaharul, faina cat cuprinde, untul si un praf de sare.
  2. Framanti toate aceste ingrediente pana vei obtine un aluat elastic, pe care il imparti in patru parti.
  3. Din cele patru bucati de aluat intinzi 4 foi subtiri si le coci pe rand pe fundul tavii, in cuptorul preincalzit bine.
  4. Pentru crema, freci untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
  5. Cele 3 linguri de faina le amesteci cu laptele rece, pe care il pui sa fiarba la baie de aburi pana devine o crema ce are consistenta smantanii.
  6. Iei vasul de pe foc si lasi sa se raceasca, apoi adaugi untul frecat inainte cu zahar si zeama de lamaie.
  7. Ungi foile coapte cu crema obtinuta si dai prajitura la rece pana a doua zi.
  8. Ornezi prajitura dupa preferinte.
  9. Pofta buna!

Prajitura cu crema de lapte



PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de lapte "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de lapte - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.