Mere umplute cu nuci si sos de caramel - Retete Culinare

Mere umplute cu nuci si sos de caramel


Iti trebuie:
  • 12 mere
  • 250 g nuci taiate
  • 150 g zahar
  • scortisoara
Pentru sosul caramel iti trebuie:
  • 50 g unt
  • 100 g zahar
  • 70 ml frisca lichida
  • 75 g ciocolata menaj ( fara lapte, topita )
Pregatesti asa:
  1. Speli merele si, incepand de la partea cu codita, scobesti interiorul, indepartandu-le cotorul si lasand un perete gros de cel putin 1 cm, fara a le gauri dintr-un capat in altul.
  2. Pui in interiorul merelor zahar amestecat cu scortisoara.
  3. Pui nuci in fiecare mar si mai presari putin zahar.
  4. Asezi merele intr-o tava si le dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
  5. Intre timp, pregatesti caramelul.
  6. Pui zaharul intr-o craticioara si il tii pe foc ca sa se topeasca, pana capata o culoare aurie.
  7. Torni frisca, amesteci pana se incorporeaza si lasi sa dea in cateva clocote, apoi adaugi ciocolata de menaj.
  8. Adaugi cu grija margarina si amesteci pana se topeste si aceasta, apoi stingi focul.
  9. Dupa ce ai scos merele din cuptor, torni sosul caramel pe fiecare, le lasi sa se raceasca putin si le servesti.
  10. Pofta buna!

Mere umplute cu nuci si sos de caramel


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Mere umplute cu nuci si sos de caramel "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Mere umplute cu nuci si sos de caramel - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.