Prajitura cu crema de lapte si miere - Retete Culinare

Prajitura cu crema de lapte si miere


Pentru blat iti trebuie:
  • 200 mlmiere
  • 200 g zahar pudra
  • 175 ml ulei
  • 2 ou intregi
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde
Pentru crema iti trebuie:
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri cu gris
  • 220 g unt
  • 100 g zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mare
  • gem sau dulceata preferata
Pregatesti asa:
  1. Toate ingredientele le framanti bine, dupa care bagi aluatul (potrivit de tare) in frigider, o jumatate de ora.
  2. Acest aluat il imparti in patru bucati.
  3. Intinzi 4 foi pe care le coci pe dosul unei tavi de aragaz (culoarea foilor trebuie sa fie asemanatoare cu cea a cafelei cu lapte, iar foile nu trebuie sa fie foarte uscate).
Pregatesti crema asa:
  1. Fierbi un gris cu lapte tare din 400 ml lapte si cele 3 linguri de gris si il lasi la racit.
  2. Untul il bati spuma cu zaharul si adaugi treptat grisul cu lapte dupa ce s-a racit, coaja si zeama de lamaie.
  3. Bati bine pana cand crema devine spumoasa.
  4. Montezi prajitura asa:
  5. Pui un blat peste care torni jumatate din crema de unt, asezi urmatorul blat, ungi bine cu gem, pui al treilea blat peste care intinzi cealalta jumatate de crema cu unt.
  6. In final, pui ultimul blat si lasi prajitura in frigider pana a doua zi, cand o presari cu zahar pudra si o portionezi.
  7. Pofta buna!

Prajitura cu crema de lapte si miere


PUBLICITATE

Savurati cu placere " Reteta Culinara : Prajitura cu crema de lapte si miere "
Va dorim " Pofta Buna ".

Spune mai departe despre Bucatarul.ro. Va Multumim frumos!


Comentarii Prajitura cu crema de lapte si miere - Comentarii Reteta Culinara RSS




Va rugam dati o nota acestei retete culinare si lasati un comentariu sa stim cat de mult va placut:
Nota: * Slaba Excelenta
Numele tau *: Email (privat): Site:

  • Publicitate
Nu am gasit nici o categorie
  •    Mancarea de legume nu trebuie amestecata cu o lingura de metal, caci metalul absoarbe o mare parte din caldura si distruge vitaminele.

       Singurele indicate pentru a fi folosite in acest scop sunt lingurile de lemn.